Kaap-verdië.nl

Reizen naar Kaapverdië & Nieuws van de Eilanden

Wij werken momenteel hard aan Kaap-verdie.nl!

São Vicente: eiland van culturele hoofdstad Mindelo

Het eiland São Vicente is één van de kleinste eilanden van Kaapverdië. Het werd als laatste bewoond van alle eilanden, maar desondanks is Mindelo de op één na grootste stad van het land, na hoofdstad Praia.

Mindelo staat bekend als de culturele hoofdstad van Kaapverdië, en dit is terug te zien in de vele evenementen die de stad kent. Hoogtepunt is het jaarlijkse carnaval, dat door vele wordt gezien als de meest kleurrijke in de hele regio van West-Afrika! Een aantal dagen staat de stad Mindelo volledig in het teken van diverse prachtige parades, waardoor de stad de bijnaam 'Brazilim' (Klein Brazilië) heeft gekregen van de locals.

De stad wordt vaak gezien als de mooiste van alle steden van het land. De koloniale architechtuur, de bekende stadsbaai Porto Grande en het prachtige strand Laginha zorgen samen voor een bijzondere sfeer.

Daarnaast heeft de stad Mindelo het prachtige strand Laginha, wat net buiten het stadscentrum ligt, en heeft het eiland São Vicente nog een aantal zeer mooie stranden zoals Salamansa en São Pedro, beide traditionele vissersdorpjes waar het leven stil lijkt te hebben gestaan.