Kaap-verdië.nl

Reizen naar Kaapverdië & Nieuws van de Eilanden

Wij werken momenteel hard aan Kaap-verdie.nl!

Santo Antão is de perfecte plek voor wandelaars

 

De vallei van Paúl

De vallei van Paúl is mogelijk het mooiste en meest populaire deel van het eiland. Vanaf de kust (Paúl ligt op ongeveer een half uur rijden van de haven van Porto Novo) gaat de vallei diep het binnenland van Santo Antão in. Hier kan men uren wandelen langs de meest spectaculaire landschappen en een aantal bijzondere kleine dorpjes waar het leven werkelijk stil lijkt te hebben gestaan. De schoonheid die je zult treffen tijdens deze wandeling is werkelijk niet te beschrijven. 

 

Ribeira Grande

Het stadje Ribeira Grande en de havenstad Porto Novo vormen de 'steden' van het eiland Santo Antão. Het stadje wordt omringd door schitterende bergen. Vanuit Ribeira Grande, door de locals veelal 'Puvaçon' genoemd, kan je de vallei intrekken voor een schitterende wandeling om te genieten van het bijzondere landschap. Het eerste deel is geen wandeling voor de bergwandelaar, want tot aan het dorpje Xôxô voert de route langs een nieuwe geasfalteerd weg. Vanaf Xôxô, bekend vanwege de piek, leidt de route door de bergen naar het dorpje Corda.

 


Ponta do Sol

Ponta do Sol kent misschien niet direct de schoonheid van omliggende dorpen, maar is wel degelijk een zeer charmant stadje. Interessant is het oude vliegveld van Santo Antão, wat ooit na een ongeluk voorgoed werd gesloten. Daarnaast heeft het mooie oude gebouwen, zoals het stadhuis op het stadsplein. Vertaald betekent Ponta do Sol 'het punt van de zon', en dit is terug te zien in de prachtige zonsondergangen die zeker de moeite waard zijn, zowel bij het vissershaventje, als langs de boulevard. Een andere goede reden voor een bezoek aan het stadje is het prachtige dorpje Fontainhas. Dit dorpje werd door National Geographic (!) uitgeroepen tot één van de drie dorpjes in de wereld met het mooiste uizicht. Vanuit Ponta do Sol duurt de wandeling naar Fontainhas slechts een uur. Het pad langs de kust voert helemaal door tot het dorpje Cruzinha, een wandeling van ongeveer 4 uur.

 

Lees voor meer informatie onze blogposts!