Kaap-verdië.nl

Reizen naar Kaapverdië & Nieuws van de Eilanden

Wij werken momenteel hard aan Kaap-verdie.nl!

Mindelo: Culterele hoofdstad van Kaapverdië

Het kleine eiland São Vicente telt ongeveer 80.000 inwoners, waarvan 90% in de stad Mindelo woont. De stad staat vooral bekend om de verschillende soorten evenementen die er het gehele jaar door plaatsvinden. Het nachtleven in de stad wordt vaak geroemd als het beste in het land, met vele barretjes en restaurants waar traditionele muziek zoals Morna en Coladeira live te horen is. Muziek die Cesaria Evora, de 'koningin van Kaapverdië' tot ver buiten de landsgrenzen heeft weten te brengen.

Een kort overzicht van de meest populaire evenementen van Mindelo:

  • Carnaval. Het grootste evenement van Mindelo vindt jaarlijks plaats in februari of maart, en neemt de stad voor een dag of 5 volledig over. Vele straatparades trekken door het centrum van de stad, waar op asdinsdag de 4 grootste carnavalsscholen van Mindelo strijden om de titel.
  • Oud en Nieuw. De hoodstraat van Mindelo, de Rua de Lisboa wordt jaarlijks volledig afgezet voor het bouwen van een enorm podium. De grootste artiesten van Kaapverdië worden uitgenodigd voor een groot feest dat doorgaat tot de vroege uurtjes.
  • Baia das Gatas muziekfestival. Het driedaagse muziekfestival van het vissersdorpje Baia da Gatas is uitgegroeid tot het grootste festival van het land. Duizenden mensen kamperen op het strand, en vele anderen huren een huisje in het kleine dorpje om geen minuut van het spektakel te hoeven missen. Grote artiesten zoals Gentleman, Nelson Freitas en Morgan Herritage waren de laatste jaren één van de headliners.

São Vicente bezoek je vooral vanwege de cultuur, maar het eiland kent ook een aantal heerlijke stranden. Meest populaire is Laginha, het strand dat net buiten het centrum ligt. Vanuit het centrum loop je richting de haven en vanaf daar loop je de Avenida Marginal af. Laginha is een waar paradijsje dat vooral in de zomermaanden vol en erg gezellig is. 

Buiten Mindelo vind je meer stranden die absoluut de moeite waard zijn, zoals São Pedro en Salamansa. Bezoek daarbij ook zeker de dorpen die een hele andere sfeer ademen dan 'de grote stad Mindelo'. Beide dorpjes zijn traditionele vissersdorpen waar men nog steeds vooral leeft van de visserij. 

Lees voor meer informatie onze blogposts!